Rulltårta med jordgubbsstracciatella á lá viktväktarna

Mumsig efterrätt Bara 3½ poäng biten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 5 ägg
  • 1½ dl socker
  • 4 msk vatten
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • Fyllning
  • 300 g jordgubbar
  • 1½ dl kvarg 1% (kesella)
  • 20 ml jordgubbslikör
  • 65 g riven vit choklad
  • 1 tsk florsocker
  • ½ dl mellangrädde, max 27%
  • Dekorering
  • 20 g chokladrasp

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao. Blanda ner växelvis med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en bakplåt klädd med bakfolie.
  3. Grädda i förvärmd ugn på 200 grader i ca 10 minuter (180 grader i varmluftsugn).
  4. Fukta en handduk lätt och strö på lite socker.
  5. Stjälp upp rulltårtbottnen på handduken, dra bort bakfolien.
  6. Låt rulltårtsbottnen svalna.
  7. Skär 150 g jordgubbar i småbitar till fyllningen.
  8. Blanda med färskost, jordgubbslikör, kvarg (kesella) och riven choklad.
  9. Bred på jordgubbskrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop.
  10. Pudra över florsocker.
  11. Vispa grädden hårt och stoppa i en sprits för garnering.
  12. Dekorera med resten av jordgubbarna, strö över chokladrasp och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…