Rulltårta med lingon och vit choklad

Denna har jag än så länge bara gjort med frysta blåbär och det var kanongott. Planerar att testa med lingon inom en snar framtid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning och garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 50 g vit choklad
  • 125 g frysta lingon

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna
  3. och tillsätt dem. Blanda hastigt till en slät smet.
  4. 3. Bre ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 3 - 4 minuter.
  6. 4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och dra
  7. försiktigt bort papperet.
  8. 5. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda med yoghurt och
  9. florsocker. Dela blandningen i 2 delar.
  10. 6. Rör ner lingonen i den ena skålen. Bre lingonblandmingen på
  11. kakan och rulla ihop. Linda om smörpapperet och låt vila i 5 minuter.
  12. 7. Ta bort papperet och bre den återstående gräddblandningen över rull-
  13. tårtan. Riv blockchokladen över kakan på den grövsta sidan på rivjärnet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…