Rulltårtsbakelse med vit chokladgelé och varma hjortron

Den ser jätteavanserad ut men är superlätt. Dessert eller bakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbottnen:
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk fazer ögon kakao
  • 1 tsk fazer ögon bakpulver
  • Smörkrämen:
  • 1 msk kaffe, jättestarkt och inte hett
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk fazer ögon kakao
  • 2 msk hackad mandel (kan uteslutas)
  • 1 dl florsocker
  • Vit chokladgelé:
  • 1 gelatinblad
  • 80 g fazer ögon vit choklad
  • 1 dl mjölk
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Vispa ägget och socker och tillsätt därefter de torra ingredienserna till tårtbotten. Bred ut på ett smörpapper och grädda i 3–5 minuter på 250°.
  2. Rör samman det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade botten (ta bort smörpappret). Rulla samman och ställ kallt.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Hacka Fazer Ögon Vit Choklad och smält i vattenbad till ca 50°. Koka upp mjölken och häll den över chokladen och rör runt till en jämn fin smet. Rör i smöret.
  5. Smält gelatinbladen på svag värme (krama ur vattnet ordentligt först). Häll gelatinet i chokladsmeten och rör om noga. Plasta över bunken och ställ kallt.
  6. Före servering
  7. Skär rulltårtan i ca 8 cm höga bitar och ställ på tallrikar till var och en. Bred ut ett fint rikligt lager med chokladgelén över rulltårtan. Servera med varm hjortronmylta eller sylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr