Runda fullkornsscones

Afternoon teatime - Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 7 dl Ljust och milt fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa.
  3. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Forma en rulle och dela i ca 15 bitar.
  5. Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar.
  6. Grädda i ugnen 10 - 12 min tills de fått lite färg.
  7. Servera alldeles nygräddade med t ex. lemon curd och ost.
  8. Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter.
  9. Portioner:
  10. ca 15 st små i bullformar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…