Runebergstårtor

En finsk bakelse. Här är den bakad på ett mycket enkelt sätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • ¾ dl. socker
  • ½ dl. äppelsaft (el. apelsinsaft)
  • ½ dl. olja
  • 1½ dl. vetemjöl
  • 1½ dl. havrekli
  • 2 tsk. bakpulver
  • Garnering:
  • Hallonsylt
  • Florsocker-glasyr

Gör så här

  1. Ägget och sockret vispas tills den är vit pösig.
  2. Äppelsaften och oljan blandas i.
  3. Rör sist ner vetemjöl + havrekli + bakpulver.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och lägg en klick hallonsylt på varje kaka.
  5. Grädda i 200 grader 20 minuter.
  6. Låt kakorna svalna och dekorera med en ring florsockerglasyr och lägg på mera sylt.
  7. Florsockerglasyr = florsocker + vatten (eller äggvita) glasyren ska vara ganska seg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…