Russinbröd

Ett bröd med lite smak av kanel. Väldigt lättbakade och svåra att misslyckas med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 1/2 msk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 kg vetemjöl
  • 1/2 kg rågsikt
  • 50 g jäst
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader.
  2. Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna.
  3. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter.
  4. Arbeta snabbt ut till tre runda bröd. Låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter.
  5. Snitta bröden med en vass kniv och pensla dem med lite honung utvispat i vatten.
  6. Grädda bröden i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…