Russinkakor med kanel

Tycker om kakor med russin och detta är en variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 130 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ½ dl russin
  • 3 dl mjöl (knappt)
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Rör margarin och socker poröst, tillsätt kanel och russin.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat och sikta ner det. Rör om till en smidig deg.
  3. Klicka ut ca 25 kakor på plåtar med bakpapper. Lämna mellanrum så att kakorna får plats att flyta ut.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter Låt dem svalna på plåten.
  5. Går utmärkt att förvara i frysen.

Kommentarer

Gillar kanel och russin brukar ha det i havrekakor men bakade dessa i helgen, de var också kanongoda. Kommer att bakas fler gånger. Tack !!
Till och med sambon gillade dessa, han som inte är så mycket för sötsaker. Jag glömde dock platta till kakorna på den första plåten, så de blev inte lika fina som den andra plåten, som blev precis som på bilden. Supergoda! Påminner om Russinkakor min mormor brukade baka, fast de var utan kanel. Enkla att göra också. Jag snodde ihop allt med en elvisp, utan problem.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…