Russinlimpa

Ett matbröd som man "slänger" ihop på ungefär en timme inkl. gräddning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1-1 dl russin
  • 1 tsk bikarbonat
  • socker
  • sirap
  • 3 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med matfett. Blanda alla torrvaror i en stor bunke. Se till att det är bra blandat med en träslev eller liknande. Tillsätt Sirapen och Filmjölken. blanda igen. Häll ut smeten i formen, och se till att toppen är slät och fin. Sätt in i ugnen så lågt som möjligt. Efter trettio minuter lägger du över aluminiumfolie och låter gräddas i ungefär 15 minuter till. Låt svalna lite grann. Skär upp; bre på en smörklick och lägg på en ostskiva. Avnjut med kall mjölk!

Kommentarer

Jag har detta recept och det är ¾ dl socker och ¾ dl sirap. Mycket god sirapslimpa.
Skulle vara kul att veta hur mycket socker och sirap jag ska använda.
Ett underbart gott bröd som jag inte har bakat på ca. 15 år! Receptet hade försvunnit i någon av alla flytter. Nu ska jag baka det igen!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…