Sabayongratinerade hallon

Den lyxiga desserten går bra att förbereda. Gör sabayonkrämen i förväg, men blanda den med vispad grädde och gratinera först inför serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färska hallon
  • Sabayonkräm:
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • ½ dl marsalavin eller vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering:
  • Ev 4 kulor vaniljglass

Gör så här

  1. Förbered ett vattenbad med sjudande vatten i en kastrull. Blanda äggulor, socker och vin i en mindre kastrull och sätt den i vattenbadet. Låt äggkrämen tjockna och bli pösig under kraftig omrörning. Häll då över den i en skål och låt den svalna helt.
  2. Inför serveringen: Sätt ugnen på 250° grillvärme. Portionera ut hallonen i fyra ugnssäkra formar eller på tallrikar som tål ugnsvärme. Vispa grädden och vänd ned den i äggkrämen. Bred krämen över bären.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen tills sabayontäcket fått en aning färg, ca 3 minuter. Ta ut och servera ev med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…