Saffran och honungsglass med maräng och hallonsås

Hittade det här receptet i mina gömmor. Mycket god och lite annorlunda efterrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Glass:
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • ½ dl flytande honung
  • 1 pkt saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsås:
  • 4 dl hallon (200 g)
  • Florsocker
  • Ev. vatten beroende vilken konsistens man vill ha.
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 ½-2 dl socker
  • ½ krm ättiksprit

Gör så här

  1. Glass:
  2. Vispa allt utom grädden pösigt. Vispa grädden separat och blanda ner i äggsmeten. Sätt in glassen i frysen och låt stå i minst 6 tim
  3. Hallonsås:
  4. Koka ihop allt till en sås.
  5. Maränger:
  6. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  7. Spritsa eller klicka ut smeten som toppar eller kransar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper papperet, ca 45 min.
  8. Ättikan stärker äggvitan så att smeten blir styvare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…