Saffrans gifflar

Dubbla gärna degen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 100 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 kuvert saffran, 1 g
  • 1 sockerbit
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • ca 9 dl mjöl
  • FYLLNING:
  • 100 g smör
  • 5 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • PENSLING:
  • Ägg och pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  3. Lös jästen i degspadet.
  4. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med socker biten.
  5. Tillsätt det i degspadet och blanda i socker,ägg och det mesta av mjölet.
  6. Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa i 45 minuter.
  7. Rör under tiden ihop fyllningen.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord ochdela den i 2 delar.
  9. Kavla ut varje del till en rundel och sporra ut 12 snibbar ur varje.
  10. Lägg en klick fyllning vid den bredaste delen av av snibben och rulla ihop.
  11. Låt jäsa i 30 minuter.
  12. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  13. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…