Saffranslängd med apelsin

Sååå god och lättbakad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran 2 påsar
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 2 dl kesella
  • 16-17 dl vetemjöl special
  • Fyllning:
  • Skalet av 1 apelsin
  • 150 g mandel
  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • Ägg att pensla med
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken fingervarmt (37 grader).
  2. Rör ner saffranet.
  3. Smula jästen i en degbunke och häll på lite av mjölken.
  4. Kör så att jästen löser sig.
  5. Häll på resten av mjölken.
  6. Tillsätt kesellan och smöret.
  7. Blanda runt och tillsätt mjölet i omgångar.
  8. Tillsätt till sist salt och sockret.
  9. Blanda runt degen tills den är blank och elastiskt (ca 5-10 min)
  10. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  11. Gör under tiden fyllningen:
  12. Finhacka mandel (kan köras i matberedaren)
  13. Mjukrör smöret.
  14. Riv skalet på apelsinen.
  15. Blanda amör, mandel, apelsinskal och sockret.
  16. Dela degen i två delar.
  17. Kavla ut en rektanglar i taget och bred på hälften av fyllningen.
  18. Rulla ihop.
  19. Gör den andra.
  20. Lägg rullarna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  21. Klipp jack och vik dem bakåt växelvis åt höger och vänster.
  22. Låt dem jäsa under duk i 30 minuter till.
  23. Sätt ugnen på 200 grader
  24. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsockret.
  25. Grädda i ca 20 minuter.

Kommentarer

Yoga... du får en stjärna i "kokboken" :-) Tack för att du var uppmärksam.. Nu har jag skrivit dit det.. Alltså 2 dl kesella!!! Hoppas du tycker om den
Dessa ska jag prova men hur mycket kesella ingår i receptet?
Låter underbara.. dom ska jag prova i stället för lussebullar...

Liknande recept