Saffranspaj

Vansinnigt god paj från engelsk medeltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 6 äggulor
  • 4 dl gräddmjölk (50/50)
  • 1 pkt saffran
  • 1 nypa salt
  • 0.6 dl socker

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Kan gott göras någon dag i förväg och lämnas i kylskåpet.
  2. Tryck ut degen i lagom pajform.
  3. Förgrädda pajskalet ca 5-10 minuter i 175-200º.
  4. Stöt/Lös upp saffranet ett par minuter i lite, lite hett vatten. Detta för att får fram smaken ordentligt.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke, fyll pajskalet och grädda pajen i 175-200° ca 30 minuter.
  6. Pajen är klar när den börjar få lite färg.

Kommentarer

Annorlunda smak!

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…