Saffranspannkaka

Saffranspannkaka kan ses som Gotlands nationalefterrätt & dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 hg grötris
  • 4,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • Koka gröt och låt kallna, blanda med följande smet:
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk mjöl
  • 1 doft kardemumma
  • 1 pkt saffran,
  • 1 msk riven mandel
  • 1 msk socker
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Grädda i smord form tills den får vacker färg.
  3. Servera med salmbärssylt och vispad grädde.
  4. Salmbär är ett gutniskt namn på Åkerhallon eller Björnbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr