Saffranspannkaka

Äkta Gotländsk Saffranspannkaka! Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ¾ dl grötris
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 pkt saffran
  • 3 msk honung
  • 50 gr riven skållad mandel
  • 3 msk russin
  • 1 krm kardemumma
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt ris, smör och salt. Sjud gröten försiktigt under lock i ca 40 minuter eller tills riset känns mjukt. Rör om med jämna mellanrum så att gröten inte bränns vid. Låt gröten kallna. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smula eller stöt saffran i en mortel. Tillsätt saffran, russin, mandel, honung och kardemumma i gröten samt ett ägg i taget.
  3. Blanda alla ingredienser väl. Smörj en form med smör och bred ut smeten ett par cm tjockt. Baka pannkakan i ca 30 minuter i 200 grader och till den får en gyllenbrun läcker färg. Låt pannkakan svalna, servera med salmbärssylt eller björnbärssylt och vispad grädde.

Kommentarer

Själv hoppar jag över honung, russin och kardemumma!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…