Saffranspannkaka

Godare efterrätt finns inte! Serveras med grädde och salmbärssylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/4 dl grötris
  • 2 1/2 dl vatten
  • 7 dl gräddmjölk
  • 2 msk honung
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl mandel
  • 3 bittermandlar
  • 1 dl russin
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Koka riset, vattnet och mjölken till en gröt.
  2. Tillsätt honung, saffran, mandel, ägg och russin.
  3. Grädda i smord långpanna i 200 grader tills pannkakan fått en gyllenbrun yta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…