Saffranspannkaka

Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7-8 dl risgrynsgröt
  • 5 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1,5 g saffran
  • 1,5 dl russin
  • 1,5 dl skalad mandel

Gör så här

  1. Koka gröten, eller köp färdig gröt.
  2. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner.
  3. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten.
  4. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten.
  5. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg.
  6. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och sylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…