Saffransskorpor med hasselnötter

Supergoda saffransskorpor med hasselnötter i!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 100 gram flytande margarin
  • 150 gram hasselnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Slå ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och saffran poröst med en elvisp.
  3. Blanda i margarinet och därefter mjölet.
  4. Hacka nötterna och rör ner dom i degen.
  5. Ta fram en plåt och sätt på en bakplåtspapper.
  6. Ta lite mjöl på händerna och forma degen till 3 långa rader (lika långa som plåten) och platta dom sedan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  8. Ta ut plåten och skär alla tre långa skorporna till 60 sneda bitar
  9. Flytta isär skorporna lite, fördela eventuellt ut dom på två plåtar.
  10. Låt dom stå i ugnen i ytterligare 5 min minuter och ta sedan ut dom och låt dom svalna ordentligt innan du serverar dom eller lägger dom i en förvaringsburk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…