Saffranssnurra med pepparkaksfyllning

Oj, så gott det låter!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 250 gram Kesella (eller lättkesella)
  • 1 gram saffran
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk salt
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • (Pappersformar)
  • Till fyllning:
  • En påse pepparkakskryddor, 20 gram
  • 100 gram smör/margarin
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  2. Låt blandningen svalna till 37°. Smula ner jästen i vätskan så den löser sig.
  3. Blanda degspadet med saffran, salt, socker, kesellan och större delen av mjölet.
  4. Arbeta degen smidig tills den släpper bunken.
  5. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda så att degen blir lätt och smidig.
  7. Dela den i två eller fyra lika delar.
  8. Blanda pepparkakskryddorna med smöret.
  9. Kavla ut fyrkantiga plattor av degen, som när man bakar kanelbullar. Bre på smörblandningen och rulla ihop degen.
  10. Skär 1 cm tjocka skivor och tvinna varje skiva enligt bild i detaljbeskrivningen.
  11. Lägg i papeprsformar och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  12. Pensla med uppvispat ägg.
  13. Grädda mitt i ugnen på på 200°, i 5-10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr