Saftig päronkaka

Oemotståndlig päronkaka som serveras med crème fraiche med vaniljsocker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 päron
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2,5 dl farinsocker
  • 100 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mild naturell youghurt
  • 3 dl mjöl
  • 50 g malen mandel
  • 2 tsk bakpulver
  • Florsocker
  • Till serveringen:
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 msk vanlijsocker

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i klyftor.
  2. Blanda ingefära och hälften av farinsockret.
  3. Vänd päronklyftorna i blandningen.
  4. Rör restern av farinsockret och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  5. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt.
  6. Häll hälften av smeten i en rund form ca 22 cm i diatmeter. Lägg päronen och resternde smet.
  7. Grädda i 175 grader i 40 min.
  8. Låt kakan svalna och sikta över florsocker.
  9. Servera med crème fraiche som rörts i med vaniljsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr