Saftig rulltårta

Glutenfri, dessutom! Med en klick grädde och någon frukt blir det en bakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl Pofiber
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 2-2 ½ dl frukt- eller bärmos

Gör så här

  1. Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet. Blanda Pofiber och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, rör om.
  2. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna.
  3. Grädda på mittfalsen i 250 grader varm ugn i 6-7 minuter till lagom färg.Stjälp upp på sockrat papper. Pensla baksidan av det andra papperet med kallt vatten, så släpper kakan lättare.
  4. Bred ut mos eller sylt och rulla ihop rulltårtan så att skarven kommer nedåt. Låt den kallna inrullad i papper. Kakan går att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…