Saftig vallmokaka

Mörk, mäktig och mumsig. Så kan man nog beskriva denna annorlunda och väldigt läckra kaka. Vill du få ut maximal smak på vallmofröna, kan du först rosta dem försiktigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g Svenskt Smör
  • 300 g farinsocker
  • 150 g vallmofrön
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 dl honung
  • 4 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl Gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°. Smörj och mjöla en stor sockerkaksform som rymmer 2 liter. Rör smör och socker pösigt. Rör ned vallmofrö, apelsinskal och honung. Blanda noga. Tillsätt äggulorna, en i sänder. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ned tillsammans med gräddfil och vaniljsocker.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem försiktigt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills en baksticka känns torr.
  3. Låt kakan svalna i sin form och slå sedan försiktigt upp den på en tallrik. Sikta florsocker över vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…