Salta minimuffins med färskosttopp

Små tilltugg med stor smak av ost och nötter. Passar bra som drinktilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g cashewnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • ½ dl olja
  • 1 dl yoghurt, mild naturell
  • Färskoströra:
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl kesella
  • 30 små basilikablad

Gör så här

  1. En dag före festen:
  2. Blanda grovhackade nötter, mjöl, bakpulver, ost och salt i en bunke. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Ställ kallt.
  3. 2-3 timmar före servering:
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut smeten i småbrödspappersformar ställda på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Låt dem svalna.
  5. Blanda ost och kesella. Klicka det på muffinsen och garnera med basilikablad.

Kommentarer

Succé på buffébordet......

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…