Saltängsbullar

Lite annorlunda bullar. Receptet kommer ursprungligen ifrån Saltängen i Norrköping.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vetedeg:
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 200 g smör eller margarin
  • 1,75 dl vit sirap eller 2,25 dl socker
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g smör
  • 15 g salt ca 1/2 msk
  • 1/2 dl socker

Gör så här

  1. Blanda degen på vanligt sätt men se till att den inte blir för hård för då blir bullarna torra.
  2. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen och bred på smör och strö över det blandade salt och sockret.
  4. Rulla ihop till en rulle, dela till bullar och lägg dom i bullformar.
  5. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Grädda i 225 grader.
  7. När bullarna svalnat penslas de med smält smör och doppas i socker.

Kommentarer

Godaste bullen ever! alla jag bjuder den på blir helt salig ;) personligen är det en ny favorit. vem behöver kanelbulle när det finns saltängsbullar?
Supergott! Definitivt något av en specialitét för Norrköping och Östergötland. Finbageriet Kamraterna i Haga (www.finbageriet.se) sägs ha originalreceptet som härstammar direkt från Gummorna på Saltängen. Bullarna i sig är väl värt en omväg!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…