Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Mumsiga biskiver med apelsinsmak. I långpanna blir det många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 500 g mandelmassa
  • 2-3 äggvitor
  • Fyllning:
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 6 msk cointreau
  • Garnering:
  • 200 g mörk choklad
  • 40-50 g smör

Gör så här

  1. Dela upp mandelmassan i småbitar, blanda ner äggen. Rör till en jämn smet.
  2. Bred ut på ett smörat bakplåtspapper.
  3. Grädda i 200° 10-15 min. Låt botten kallna.
  4. Smält chokladen och smöret till fyllningen i micron.
  5. Rör med jämna mellanrum.
  6. Koka upp grädden och häll över chokladen rör till en jämn smet, tillsätt likören.
  7. Ställ fyllningen i kylskåpet några timmar för att stelna.
  8. Bred fyllningen över botten. Ställ kallt.
  9. Smält chokladen till garneringen med smöret i micron.
  10. Bred över fyllningen. Ställ kallt så kakan får stelna.
  11. Skär i bitar med en varm kniv.

Kommentarer

Hej! Bakade den här idag. Den är kanongod! Bara smälter i munnen.Mmmm....
Hejsan!Vad kan jag använda istället för likör brukar ej ha det hemma?

Liknande recept

Populär Charlotte russe

En form kläs med biskvier eller sockerkaksskivor och fylls sedan med t ex vaniljkräm, fruktpuré eller glass.