Saras kaka

Jättegod kaka med fyllning mellan de båda bottnarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt dem växelvis med gräddmjölken.
  3. Det smälta margarinet sist.
  4. Häll smeten i smord och bröad rund slät form.
  5. Grädda i 175* ca 40 min.
  6. Under tiden gör man fyllningen:
  7. Blanda samman allt till en smidig kräm.
  8. När kakan kallnat delas den i 2 bottnar och smörkrämen bredes på den ena.
  9. Lägg på den andra bottnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…