Schweizernöt cheescake

Blir bara godare för varje dag den får mogna på

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g digestivekex, krossade
  • 2 mska kakao
  • 1 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 500 g färskost
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg lättvispade
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 250-300 g Schweizernöt, Marabou
  • Riven vit choklad på kakan

Gör så här

  1. Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda.
  2. Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna. Ställ den kallt.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Blanda färskost, vaniljsocker och socker i en skål så det blir krämigt och slätt.
  5. Tillsätt äggen lite i taget och rör om ordentligt.
  6. Tillsätt sist gräddfilen och blanda ordentligt.
  7. Hacka chokladen och häll i den i smeten och rör om.
  8. Häll fyllningen på kexbotten.
  9. Grädda i ca 1 tim och 15 min eller tills fyllningen har stelnat.
  10. Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt.
  11. Ta ut den och låt kallna helt.
  12. Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…