Schweizernöttårta

Lånat av: http://karinsbloggiblogg.blogspot.se

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 ägg
  • 4 dl florsocker
  • 200 g malda hasselnötter
  • Glasyren:
  • 50 g smör
  • 100 g schweizernötkaka Marabou
  • ½ dl socker
  • ½ dl grädde

Gör så här

  1. Mal nötterna (det är bara att veva på).
  2. Vispa äggen och florsockret till en bra fluffig smet.
  3. Rör ner de malda nötterna i smeten.
  4. Häll ner smeten i en form med avtagbar kant(papper i botten).
  5. Grädda i 175º i ca: 30-35 minuter.
  6. Låt kakan kalna, med formkanten kvar.
  7. Blanda alla godsakerna till glasyren i en kastrull. Det skär sig annars.
  8. Koka 10 min, RÖR!
  9. Bred på glasyren på tårtan medan formkanten sitter kvar. Låt tårtan svalna och den är klar. Kan serveras med vispad grädde till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…