Scones

Man kan även tillsätta 1 g saffran för en lite juligare variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250*. Koka upp mjölken och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg, mjölk, och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryssöver kakorna och nagga dom. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker, och eventuellt mandelspån. Grädda gyllene i mitten i ugnen i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matelina

Morotskaka

Jätte god, saftig och inte allt för onyttig kaka som alltid går hem. Kombinationen av morötter möter kanel som möter syrlig, söt philadelphiaost är…