Scones med jordgubbar och mascarpone

Receptet är en brittisk variant där sconesen stansas ut med ett runt mått och där ägget och det kalla smöret i degen gör att de blir lite sprödare och luftigare än de scones som vi är vana vid i Sverige.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 1 st ägg
  • ½ dl mjölk, fil eller yoghurt
  • Fylllning:
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 st jordgubbar

Gör så här

  1. Mät upp mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta in i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa. Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg.
  2. Du kan även köra ihop degen snabbt i en matberedare eller hushållsassistent.
  3. Kavla ut degen ganska tjockt (1-2 cm) och ta ut små rundlar, drygt 5 cm i diameter, med ett kakmått eller glas. Lägg sconesen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna lite.
  4. Dela sconesen på mitten. Bred på en rejäl klick mascarpone, fyll med skivade jordgubbar och toppa med locket.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…