Sconesbullar med pepparkakskrydda och nötter

Dessa går utmärkt att äta som de är eller med smör, ost och grönsaker. Ett nyttigare alternativ till julfikat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 100 g nötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl margarin eller smör
  • 125 g kesella
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Rör ner alla ingredienser, dock bara hälften av nötterna i en bunke. Rör ihop till en deg.
  2. Dela upp degen i 6 bitar. Rulla och tryck ut på bakplåtspapper. Strö resten av nötterna på brödet och grädda 10 minuter i ugnen på 250 graders värme.
  3. Dem passar lika bra som bullar som bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept