Sconessnibbar

Scones är alltid gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g (1 burk) kesella eller keso
  • 4 dl filmjölk
  • Utbakning: 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. 1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare. Tillsätt kesella eller keso och filmjölk. Arbeta ihop alltsammans till en lagom fast deg.
  2. 2. Ta upp degen på en mjölnad arbetsbänk. Knåda snabbt in vetemjölet. Forma degen till en rulle.
  3. 3. Skär den i trekantiga ”snibbar”. Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper.
  4. 4. Grädda snibbarna mitt i ugnen i 200°, cirka 15 min. I varmluftsugn i 175°, 18-20 min. Låt dem svalna under bakduk på galler.
  5. 5. Sconessnibbarna kan frysas. Värm dem efter tining några min i 175° eller på full effekt 1-1,5 min i mikrovågsugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…