Seg rabarberkaka

En fräsch, lättbakad kaka som lämpar sig till både sommarfika och vintermys!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 stjälkar skurna rabarber
  • Pärlsocker
  • Kardemumma

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda ägg/sockervispet med det smälta smöret och vetemjöl.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
  4. Häll rabarber ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över mald kardemumma och pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr