Segmjuka maränger

Helt perfekta maränger som är sega och mjuka samtidigt! Urgott till glass med någon god sås till. En riktig sommarefterrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 medelstora äggvitor
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 140 grader. Lägg äggvitor och socker i en bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande, ej stormkokande vatten och rör om tills sockret smält. Lyft åt sidan och vispa med elvisp tills smeten pöser upp sig och blir verkligt blank och tjock. Det tar 4 - 5 minuter. Klicka med två matskedar ut klickar på plåten. Grädda marängerna 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem stå över natten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…