Selmas vinbärsgömmor

Somriga och goda! Förvaras med fördel i frysen och är nästan godare om de äts lite kalla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 200 g margarin eller smör
  • ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 liter röda vinbär
  • 2 ägg
  • 50 g mjukt margarin eller smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda samman degen och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Rensa under tiden vinbären(att använda frusna går också bra).
  3. Rör samman smör, socker, ägg och kokos till en smet.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Gör lagom stora degbollar och tryck ut i aluminiumformarna.
  6. Lägg 2-3 tsk vinbär i varje form och täck med en klick kokossmet.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter

Kommentarer

De låter jättesmarriga!, ska genast testa. Tack /Lena
Vilka friska,goda vinbärsgömmor. Nu kan jag frysa in vinbär och njuta i vinter. Härligt,tack för receptet. Lena 88.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…