Semifreddo

Ljuvligt och inte alls så krångligt som det verkar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 160 g maränger
  • 1 dl hasselnötter (finhackade)
  • 0,5 dl konjak
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • Blockchoklad , mörk
  • 1 ask physalis
  • Till servering:
  • 200 g blockchoklad , mörk (smält)
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, grovt krossade maränger och finhackade nötter samt konjak till en kräm.
  2. Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare.
  3. Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet.
  4. Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen.
  5. Dekorera med lite hyvlad choklad och physalis-frukter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…