Semifreddo med blåbär

Semifreddo, som står för halvkallt på italienska, är just en italiensk läckerhet som kan göras på valfria bär. Trevlig att servera i glas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g blåbär
  • 50 g mandelspån, rostade
  • 50 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kornen och blanda med smeten. Vispa äggvitorna och grädden styva var för sig.
  2. Vänd ner blåbären i äggsmeten och sedan vispgrädden och äggvitorna. Häll i glas och strö på mandel och choklad. Ställ in i frysen ett par timmar tills den är halvfryst.

Kommentarer

Hej! Det var väl ingen dum fråga! Har själv inte provat att frysa den helt men jag tror att den blir bäst att inte frysas helt först.
Det här låter gott, ska jag absolut testa. En (dum) fråga bara: Kan man göra denna några dagar i förväg och frysa helt men servera halvfryst??

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…