Senap med örter

God, och kul att ge bort, för få har smakat den innan. Håller åtminstonde 2 månader i kylen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 8 msk majsolja
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 200 g senapskorn, de gula
  • 2 msk salt
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 anisblad
  • 10 kvistar oregano
  • 10 kvistar mejram
  • 10 kvistar timjan
  • 4 kvistar dragon
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Kör senapskornen i mixer eller kryddkvarn. Sila bort grövre bitar. Blanda i mjölet, vinägern, det ljumma vattnet och oljan och rör tills allt är väl blandat.
  2. Fyll på med honung och salt samt den pressade vitlöken och rör om.
  3. Skölj örterna och torka dem med handduk. De ska vara helt torra. Kör dem i mixer tills det är en fin massa som du sen rör ner i senapsblandningen. Smaka och krydda ev mer med salt och vinäger om du tycker det.
  4. Häll upp i glasburkar som försluts på en gång och som sen ska stå i 2 veckor för att smakerna ska komma till sin rätt innan du börjar servera den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…