Sesam och lingonbullar

Det fiffiga med det här långpannebaket är den långa jästiden, använda den till nytta eller nöje, och utan alltför stor ansträngning kan frysen sedan fyllas med många goda bullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl rågkross
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl kokande vatten
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl vetegroddar
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ msk salt
  • Ca 1 l vetemjöl, special

Gör så här

  1. Ugnsvärme 200 grader
  2. Blanda rågkross, linfrön och kokande vatten. Låt stå minst 1 timme.
  3. Smula jästen i en bunke. Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig.Tillsätt linfröblandning, sylt, groddar, sesamfrön, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa ca 2 timmar.
  4. Platta ut degen med mjölade händer i en stor långpanna. Skär den i rutor. Låt jäsa ca 40 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…