Sirap på maskrosor

Varför inta ta hand om ogräset och göra något jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 maskrosblommor
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 kg socker

Gör så här

  1. Skaka eller plocka bort alla små kryp.
  2. Lägg blommorna i en stor kastrull tillsammans med en liter vatten, citron och apelsin som du delat i klyftor med skalet på.
  3. Koka i 20 minuter, låt dra över natten och sila sedan.
  4. Häll maskrosvattnet i en ren kastrull och koka tillsammans med ett kilo socker i cirka en timme eller tills det blir tjockt som sirap. Tillsätt mer socker om det behövs.
  5. Häll upp på rengjorda burkar och servera i te, på smörgåsen eller till pannkakor. Förvara svalt så håller sirapen flera år.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr