Sissis blåbärspaj

Denna paj är syrligt god, och en aning nyttigare än "vanliga" pajer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Skal:
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g kallt smör
  • 1 nypa salt
  • 1 msk farinsocker
  • smör till formarna
  • Fyllning:
  • 4 dl vaniljkesella
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ tsk rivet citrusskal
  • 200 g frysta blåbär
  • Florsocker
  • 6 portionsformar á 10 cm

Gör så här

  1. Blanda mjöl, tärnat smör, salt, farinsocker och 3 msk vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt degen vila 1timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen på 6 och kavla ut varje del till en rund platta.
  4. Klä de smorda formarna med degen och se till att den når upp en bit på kanten.
  5. Nagga pajerna med en gaffel, och baka i mitten av ugnen ca. 9 minuter.
  6. Ta ut formarna och öka sedan värmen till 225 grader.
  7. Blanda kesella, ägg, potatismjöl och citrusskalen i en bunke.
  8. Fyll de förbakade pajskalen med hälften av blåbären (100g), fördela fyllningen jämnt i varje form och lägg på resten av blåbären.
  9. Sätt in pajerna i mitten av ugnen och baka ca. 30 minuter eller tills ovansidan är gyllene.
  10. Ta ut formarna och låt dem svalna.
  11. Sikta över florsocker och servera.
  12. Det går också bra att göra en stor paj.
  13. Baka den då i en smord springform (22-24 cm) 40-45 minuter, eller tills ovansidan är gyllene.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr