Sitas mörkakor med maräng

Enkla och lite festliga kakor med maräng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Marängtäcke:
  • 1 äggvita
  • ½ dl socker

Gör så här

  1. Rör socker , vaniljsocker och rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet till en porös kakdeg.
  2. Dela degen i 4 delar och rulla ut längder och lägg dem i rad på kortsidan av plåten, alla 4 rullarna får plats.
  3. Vispa äggvitan med sockret så det blir segt.
  4. Grädda rullarna i 175 grader i ca 8-9 minuter.
  5. Tag sen ut dem ur ugnen och bred över marängen.
  6. Fortsätt grädda i 7-8 minuter.
  7. Tag ut dem ur ugnen och sänk värmen till 100 grader.
  8. Skär kakorna i lagom bitar.
  9. Ställ in plåten med de skurna kakorna i 100 grader och låt "snittytan" torka några minuter i ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mydreamcookies

Cookie dough

Använd kakdegen i bland annat i glass, muffins, sockerkaka. God även som den är för den som gillar att äta kakdeg. 😉

@fetgnu

Stött kardemummacookie

Telefonen ringer och 1 timma får du fikagäster. Vad ska du bjuda på? Här kommer räddaren i nöden, ett enkelt och snabbt recept som…