Sjuden citronkräm

Ojojoj, kommentarer överflödiga ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl gräddmjölk
  • 3/4 msk potatismjöl
  • 2 äggulor
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3-4 blad gelatin
  • Saft av 1 citron
  • Socker efter smak
  • 2 dl tjock grädde

Gör så här

  1. Vispa gräddmjölk, potatismjöl, äggulor och citronskal i en kastrull. Sjud upp krämen under vispning. När den tjocknat tillsätts de väl blötlagda gelatinbladen, som får smälta helt i krämen.
  2. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa en stund. Tillsätt citronsaft och socker. Vispa den tjocka grädden till skum och blanda ned den i den kalla krämen.
  3. Servera krämen lätt stelnad och porös.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…