Skåneflaggans cheesecake

En härligt fruktig och krämig cheesecake med den skånska flaggans färger: rött och gult.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt Chokladwaffers (á 175 g)
  • Ca ½ dl flytande margarin
  • Fyllning:
  • 600 g philadelphiaost
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 500 g kesella
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 dl Bobs Lättdryck hallon/persika
  • 3 msk gelatinpulver
  • 250 g färska el. frysta hallon
  • Garnering:
  • 1 burk konserverade persikohalvor
  • 3 dl Bobs Lättdryck hallon/persika
  • Ev. frysta eller färska hallon
  • 3 tsk gelatinpulver

Gör så här

  1. Krossa chokladwaffersen grovt i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och porös med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av lättdrycken i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten, vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll hälften av ostsmeten över den frysta kexbottnen. Fördela hallonen över ostsmeten och häll försiktigt resten av smeten över hallonen. Låt cheesecaken stå och stelna i kylen över natten.
  6. Lägg persikohalvorna i snyggt mönster på den stelnade fyllningen. Om inte halvorna täcker hela ytan, kan du lägga en ytterring av persikohalvor och fylla på med hallon i innerringen.
  7. Rör ut gelatinpulver i lättdrycken och låt det stå bli halvt stelnat, ca 15 min. Fördela gelatinglasyren över frukten och hallonen. Ställ in kakan i kylen fram till serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…