Skansens julpepparkakor

Goda pepparkakor med mjuk smak, utan kanel. Smidig och lättbakad deg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl ljus eller mörk sirap
  • 3 dl brun farin
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör tills massan är kall. Tillsätt ägg och kryddor. Lös bikarbonatet i lite kallt vatten och tillsätt detta. Rör i större delen av mjölet. Arbeta ihop degen. Låt den vila över natten.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Akta så degen inte blir för torr och faller isär. Ta ut figurer med mått, tex bockar, grisar, hjärtan eller andra mer fantasifulla som kaniner, katter mm.
  3. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, 200grader eller 175 grader i varmluftsugn.
  4. Om man vill kan man dekorera pepparkakorna med kristyr i olika färger.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…