Skurna pariserbröd

En söt och mör liten dubbel kaka med moccasmörkräm mellan. För mig blev det 36 dubbla kakor, men då gjorde jag dom inte så stora.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Moccasmörkräm:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1-2 msk starkt kallt kaffe

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Rör ihop smör och socker.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg.
  4. Rulla ut till 2 stänger och låt ligga kallt i kylskåpet ca 1 timme. Jag gjorde mina rullar ca 4 cm i diameter.
  5. Skär sedan rullarna i tunna skivor (ca en halv centimeter).
  6. Lägg kakorna på plåt (med bakplåtspapper), med lite mellanrum. Kakorna flyter inte ut så mycket.
  7. Grädda i ca 8-10 minuter, kolla efter 8 minuter.
  8. Låt svalna lite och doppa sedan toppen av kakorna i socker.
  9. Moccasmörkrämen:
  10. Rör samman smör, flor- och vaniljsocker till en porös och smidig kräm. Smaksätt med önskad mängd kaffe.
  11. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm mellan.
  12. Tips!
  13. Om man inte vill ha moccasmörkräm, hoppa över kaffet och smaksätt med annat eller kör en vanlig smörkräm. Jag fryser kakorna och det går bra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…