Mandelmassa: (om man vill göra den själv, annars köper man grön marsipan som man använder till prinsesstårtor)
200 g mandelmassa
1dl florsocker
3 droppar karamellfärg
3 dl vispgrädde
3 bananer
Gör så här
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt.
Grädda i 250° ca 5 minuter.
Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk.
Blanda ihop smörkrämen och bred den tunt över den kalla kakan.
Till marsipanlagret river man mandelmassa, blandar ned florsockret, färgar massan med karamellfärg till önskad kulör och kavlar ut den till samma storlek som kakan. Lägg ut den över smörkrämen.
Vispa grädden och bred den över mandelmassan, bananerna läggs hela (skalade förstås) längs ena långsidan ovanpå grädden. Man kan även skiva bananerna om man hellre vill det.
Rulla ihop och skär till tjocka bakelser, så tjocka bitar man själv vill ha.
OBS! Ska ej rullas i flera lager som rulltårta utan bara rullas ihop runt grädd- och bananfyllningen.
Jättegod! Kan verkligen rekommendera denna då jag gjort den många gånger. Kan vara extra roligt att färga grädden också i en annan färg än den på mandelmassan.
Den här bakelsen kunde man köpa på Brända Tomten i Kiruna på 60-talet. Har även ätit den på Kondis i Umeå. Jättegod. Det här receptet måste jag ska jag prova