Små dinkelbröd

Jag gillar grovt bröd och hälsosamt så mycket som möjligt. recept är fråntagen från min blogg www.matmedmera.eu

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 35 g färsk jäst
  • 1 krm mald anis
  • 1 krm stöt fänkålfrö
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 dl jogurth
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 tsk flingsalt
  • Extra pumpafrön och solroskärnor att strö över brödet innan gräddning.

Gör så här

  1. Lägg smör och olja i ett kastrull. Tillsätt honung, anis och fänkålfrö.
  2. Häll vatten i kastrullet och låt det vara fingervarmt.
  3. Häll vätskan över smulad jäst i en bunke
  4. Blanda i alla sorters mjöl, lite i taget. Degen borde kännas kladdig, fast släppa i kanterna.
  5. Rosta pumpafrö och solroskärnor och tillsätt i degen.
  6. Använd bakmaskin som jag och arbeta degen i cirka 20 min.
  7. Låt degen jäsa i 30 min.
  8. Forma degen till rektanglar.
  9. Strö över fröna och låt dinkelbrödet jäsa ytterligare 60 min.
  10. Grädda dinkelbröd i förvärmd ugn i 230ºC tills det fått en gyllenbrun färg. Det tar cirka 10 min.
  11. Låt dinkelbröd svalna på brödgalret.

Kommentarer

Mycket goda nygräddade men tyvärr lite torra dagen efter.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…