Små spenat- och fetaostpajer

Pajskalet får här en extra god smak tack vare grahamsmjölet. Fyllningen är krämig och får fin sälta från fetaosten. Perfekt till buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 200 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • 200 g fetaost i kuber
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 liten ask cocktailtomater, 250 g

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Lägg grahamsmjöl, vetemjöl, salt, smör och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör till en deg eller hacka ihop ingredienserna för hand.
  2. Forma degen till en boll och platta ut den lite. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen. Hacka spenaten grovt och fräs den i en stekpanna ett par minuter i olivolja. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och oregano till en äggstanning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj 4-6 formar, ca 8 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 7 minuter.
  6. Fördela spenaten i pajskalen. Smula ner fetaosten och fördela oliver och tomater i formarna. Häll till sist över äggstanningen.
  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna pajerna tillsammans med en god grönsallad och dressing.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr