Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Syrligt och sött i en härlig kombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3/4 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
  2. Riv chokladen och strö den och pinjenötterna över rabarbern. Höj ugnstemperaturen till 275 grader och gratinera i övre delen av ugnen i ett par minuter.
  3. Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…